Kl 4 gick vi upp, kl 6 var vi på Skavsta. Klockan 06.55 sitter vi på flyget ocg taxar på startbanan.
– Det här är kapten, eftersom vi lyfter i mörker är det praxis att släcka ljuset i kabinen under start, det är ingen onormalt.
*ljus släcks*
– ehhhhh, det här är kapten. Vi har en varningslampa som lyser skrarpt. Vi måste ta hit en tekniker som får kolla på det.
*planet taxar tillbaka och vi får vänta i en timma*
– Det här är kapten, med dåliga nyheter. Vi har fått flygförbud på kärran och kommer därför att be alla passagerare att återgå till gate där ni får mer information.
*alla springer av och inne i gate får vi nya boardingkort…. med 0 info på. Avgångstid: Se tävä*

….. strax efter 9;
– Mer info kommer kl 11.00

….. strax efter 11.00
– Mer info kommer 13.00, men alla resenärer får 4 euro att festa loss på medans ni väntar. (Redaktionens notering här är att en kaffe på Skavsta kostar 35 kr/koppen… ingår påtår? Nej.)

….. 13.07;
Ny avgångstid icke bekräftad till 15.30.
En ny kärra flygs in från Irland med besättning.

…… 15.40
Det blir panik att boarda och 7 resenärer saknas vid detta tillfälle. Vi står 1½ h vid gate för att reda ut vilka som är på eller av planet vid detta tillfälle. Jenny sover. Ronny är arg. Svenska piloten ber om ursäkt för förseningen, planet buar.

….. 19.05
Vi landar i Paris och planet exploderar av applåder o hurrarop. Besättningen ber om ursäkt igen för förseningen. Nu börjar vi köa för biljetter till flygbussen…. kösystem verkar inte existera i detta land.

….. 20.02 Kommit av bussen och är gråfärdiga efter att vi inser att allt vi ätit idag är 2 ostmackor. Tar en taxi… han hittar inte till vårt hotell trotts karta, GPS och hotellnamn. Mobilerna guidar oss och vår taxichaffis som inte tar en detour. Vi är framme!

Dagen so far: Ryan o Skavsta suger.. men allt känns bra när vi fick se både triumpbågen och Eifeltornet på håll på vägen till le hotell!